Golf Plus teki hyvä vaikutuksen ajettavuutensa ansiosta. Kiihtyi hyvin ja kulki miellyttävän tuntuisesti. Tuntui luotettavalta ja turvalliselta autolta.

Jos jotain haluaa moittia, niin sitten se on nuo istuimet. Jotenkin ne olivat pienen tuntuiset ja varsinkin matkustajan paikalla oven käsinojakin jäi aika kauas. Koeajoautossa ei ollut penkkien välissä käsinojaa, mikä naiskuskin roolissa on hyvä juttu, eli käsilaukulle oli hyvä paikka siinä penkkien välissä. Matkustajan paikalla sitten kuitenkin huomasin kaipaavani sitä käsinojaa, joten näemmä konpromissin paikka tämäkin.

Sisustus oli jotenkin muovisen oloinen, samoin kuin ratti. Sisustukselle nyt ei voi mitään, mutta nahkapäällysteisen ratin tietenkin saa lisävarusteena ja jos autoon päädymme, niin se pitää ehdottomasti ottaa.

Autosta löytyi myös nopeusvaroitin, mikä täällä kaupunkialueella on hyvä olemassa. Varoittimeen voi asettaa nopeuden, jonka ylittäminen aikaansaa pienen varoitusäänen. Ihan tarpeen, koska minä ainakin huomasin ajelevani tälläkin helposti vähän liian nopeasti.

Mittaristo on tavanomainen, mutta hyvin selkeä, joten siltä osin ihan ok.

Töyssyissä kulki hyvin ja varsinkin töyssyltä laskeutuminen takaisin tavalliselle asfaltille sujui pehmeästi.

Hyvät pisteet täytyy antaa myös turvavöiden laakeroinnista. Ne kulkevat todella hyvin.

Mies vähän valitteli ilmastoinnin epätasaisuutta. Hänestä sieltä puhalteli vuoroon liian kuumaa ja kylmää ilmaan. Itse en tuohon kiinnittänyt erityisesti huomiota.

Takaluukku on aika paikava ja nousee korkealle. Vähän jäi mietityttämään, saanko sitä alas tahrimatta käsiäni, sitten kun auto on likainen. Ruokaostokset kun kuitenkin on mukava laittaa takaluukkuun.

Jos huonoja puolia hakee, niin jollain lailla koelauta tuntui kovin suurelta ja massiiviselta, kuten tuosta kuvastakin näkee. Ovet puolestaan olivat yllättävänkin ohuen tuntuiset, joten siitä myös tuli vähän epäsuhtaa sisäpuolisiin mittasuhteisiin.

220064.jpg
Golf Plussan massiivinen kojelauta.

Summa summarum. varteenotettava vaihtoehto, mutta kaikkien niiden lisävarusteiden kanssa, joita siihen olisi mukava ottaa, hinta nousee jonnekin 33 000 € paikkeille.