Peugeotilla ei oikein ole olevan aivan sopivan kokoista mallia meidän tarpeisiin, joten piti kokeilla kahta eri vaihtoehtoa:307 ja 207. 307 on nykymuotoisena ollut markkinoilla viitisen vuotta ja jotenkin sen huomasi ohjaamosta. Aika pelkistetty sisäolemus, eikä mitään ylimääräisiä hienouksia. Aika edullinen tuo minusta olisi, jos tarvitsisi tilavan farmarin. Tavaratilan ja takapenkkien selän välissä oleva verkko hämäsi, kun ajaessa yritti takapeilin kautta katsella maisemia. Sinänsä autolla oli mukava ajaa, ja ainakin minusta siinä oli samaa tuntumaa kuin Citikassa, mutta kokonaisuutena ei nyt oikein kolahtanut.

207 on uusi malli ja siitä onkin saatu tehtyä varsin persoonallisen ja pirteän näköinen niin edestä kuin takaa. Värejäkin on tarjolla monia ihan räväköitäkin vaihtoehtoja. Myös sisäpuoli oli uudistunut 307:ään verrattuna ja ihan oli trendikkään näköinen.

Koeajossa suurimman  vaikutuksen teki kuitenkin panoraamakatto - tuli ihan aito 'tuollainen täytyy saada' -tunne. Siitä tuli tosi paljon lisää avaruutta ja oli hauska katsella maisemia vähän avarammin. Täytyy tosiaan käydä koeajamassa se Honda uudestaan, josko siinäkin valoisaan aikaan panoraamakatto tulisi paremmin oikeuksiinsa. 207:n ajotuntuma oli jonkin verran erilainen kuin 307:ssa, eli se ei ollut ihan yhtä kevyt ja pehmeä. Ihan hyvin ajaminen sillä kuitenkin sujui. Mutta tämä tuntuu jotenkin hiukan liian pieneltä, joten se ei siis ole monista mukavista piirteistään huolimatta ihan vakavassa harkinnassa.

220057.jpg
Katulamppu panoraamakaton läpi kuvattuna.